Taiteilijat 2019

Tarmo Peltokoski (s. 2000) on opiskellut orkesterinjohtoa Sibelius-akatemiassa syksystä 2018 lähtien Atso Almilan ja Sakari Oramon johdolla. Hän aloitti kapellimestariopintonsa Jorma Panulan ohjauksessa vuonna 2014. Kursseilla Tarmo on johtanut mm. Jyväskylä Sinfoniaa, Pori Sinfoniettaa ja Kuopion, Vaasan, Lappeenrannan sekä Seinäjoen kaupunginorkestereita.

Tarmo opiskelee pianonsoittoa opettajanaan Antti Hotti. Hän on kuulunut Nuorten Pianoakatemiaan sen perustamisesta (2013) alkaen.

Peltokoski on palkittu mm. Tampereen pianokilpailussa 2017 (tunnustuspalkinto ja kaksi erikoispalkintoa) ja Leevi Madetoja -pianokilpailussa 2018 (I palkinto). Tarmo on esiintynyt mm. Radion sinfoniaorkesterin, Tampere Filharmonian, Oulu Sinfonian, Keski-Pohjanmaan kamariorkesterin sekä Vaasan ja Kuopion kaupunginorkestereiden solistina.

Pro Musica -säätiö valitsi Tarmon vuoden nuoreksi muusikoksi 2018.

Kristian Sallinen (s. 2001) aloitti viulunsoitolla 5-vuotiaana Espoon musiikkiopistossa, ja vuodesta 2015 hän on opiskellut Sibelius-Akatemian nuorisokoulutuksessa, nykyisin Lilli Maijalan oppilaana. Mestarikursseilla häntä ovat opettaneet mm. Tabea Zimmermann, Yuval Gotlibovich ja Hariolf Schlichtig.

Kristian opiskelee myös orkesterinjohtoa professoreiden Jorma Panula ja Colin Metters johdolla. Hän on kurssien yhteydessä johtanut useita sinfoniaorkestereita Suomessa ja muualla Euroopassa.

Kristian saavutti 3. sijan Tampereen valtakunnallisessa alttoviulukilpailussa (2017). Lisäksi hänet palkittiin nuorena ja lahjakkaana osallistujana, sekä parhaasta esityksestä kilpailuun sävelletystä triosta, josta hän myös teki Yleisradion kantanauhan. 

Kristian on aktiivinen kamarimuusikko ja Seele -kvartetin jäsen. Hän on esiintynyt useilla festivaaleilla, sekä soittanut mm. Radion sinfoniaorkesterin ja Mikkelin kaupunginorkesterin solistina. Hän oli Hauhon musiikkijuhlien Nuori taiteilija 2018.

Kristian soittaa OP Ryhmän Taidesäätiön Leonhard Maussiell-alttoviulua vuodelta 1722.

 

Aapo Järvinen (s. 1993) on opiskellut huilunsoittoa Sibelius-Akatemiassa sekä Berliinin Universität der Künste-taidekorkeakoulussa, josta valmistui musiikin maisteriksi kesällä 2018. Tärkeitä opettajia vuosien varrella ovat olleet Marja Luiro, Hanna Juutilainen, Hanna Kinnunen, Mikael Helasvuo sekä Annette von Stackelberg.

Orkesteri- ja kamarimusiikki ovat erityisen lähellä Järvisen sydäntä, hän soittaa vakituisesti Helmikvintet- puhallinkvintetissä sekä duona pianisti Fanny Söderströmin kanssa. Järvinen keikkailee myös ahkerasti maamme orkesterien riveissä, ja kaudella 2018-2019 hän toimii Tampere Filharmonian huiluryhmän vuorottelevana äänenjohtajana.

Järvinen esiintyy aktiivisesti festivaaleilla ja musiikkitapahtumissa, kuten Eloassa ja Kamarikesässä Helsingissä, Crusell-viikolla, Hvitträskin kamarimusiikkifestivaalilla sekä Berliinin Crescendo- ja MEHRLICHT!MUSIK-festivaaleilla.

Kesäkuussa 2019 järjestetään ensimmäistä kertaa Järvisen ja Fanny Söderströmin suunnittelema Toivakan kamarimusiikkifestivaali.

Henriikka Teerikangas aloitti käyrätorvensoiton Keski-Pohjanmaan konservatoriossa, josta siirtyi Sibelius-Akatemian nuorisokoulutukseen professori Timo Ronkaisen luokalle vuonna 2007. Syksyllä 2008 Teerikangas jatkoi opintojaan Sibelius-Akatemian esittävän säveltaiteen koulutusohjelmassa, josta hän valmistui musiikin maisteriksi kesällä 2015.

Opintojensa aikana Teerikangas opiskeli vaihto-opiskelijana Salzburgissa, Itävallassa, Universität Mozarteumissa opettajanaan kansainvälisesti tunnettu käyrätorvitaiteilija Radovan Vlatkovic. Tämän lisäksi Teerikangas on osallistunut mm. Stefan Dohrin, Sarah Willisin, Stefan de Leval Jezierskin ja Markus Maskuniityn mestarikursseille.

Käyrätorvensoiton ohella Teerikangas suoritti puhallinorkesterinjohdon A-tasosuorituksen helmikuussa 2017 ja aloitti Akateemisen Puhallinorkesterin taiteellisena johtajana.

Teerikangas soittaa 5parts-puhallinkvintetissä, joka on konsertoinut säännöllisesti vuodesta 2013 alkaen.

Heidi Rahkonen aloitti 6-vuotiaana kontrabassonsoiton opinnot Lasse
Lagercrantzin ja Tarja Nybergin johdolla Itä-Helsingin Musiikkiopistossa.
Opinnot jatkuivat Lagercrantzin kanssa Sibelius-Akatemian nuorisokoulutuksessa, josta Rahkonen valittiin myöhemmin Sibelius-Akatemian solistiselle osastolle.

Vaihto-opiskeluvuosi 2012-2013 vierähti maineikkaassa Lontoon Royal Academy of Music-korkeakoulussa stipendaattina (Elisabeth Sparter Award) Prof. Duncan Mctierin luokalla. Sieltä opinnot jatkuivat Folkwangin taideyliopistoon Prof. Niek de Grootin ja Olivier Thieryn luokalle 2013-2015. Rahkonen valmistui Taideyliopistosta (Sibelius-Akatemia) musiikin maisteriksi keväällä 2018. Rahkonen on opiskellut Hanns Eisler-musiikkikorkeakoulussa Prof. Esko Laineen ja Prof. Janne Saksalan luokalla.

Hän täydentää tällä hetkellä opintojaan Prof. Matthew McDonaldin (Berliinin Philharmonikoiden 1. soolokontrabasisti) luokalla Berliinissä. Rahkonen valittiin Daniel Baremboimin johtamaan Berliinin valtionoopperan kaksivuotiseen orkesteriakatemiaan syksyllä 2018. Orkesterikokemusta on vuosien varrella kertynyt Berliinin radion orkesterin orkesteriakatemiassa, Gustav Mahler Jugend-orkesterissa, sekä viransijaisena Radion sinfoniaorkesterissa ja Helsingin kaupunginorkesterissa.

Rahkonen on esiintynyt useilla kamarimusiikkifestivaaleilla ulkomailla ja kotimaassa. Niistä mainittakoon Gezeitenkonzert, Moritzburg festival academy, Kamarikesä ja Kamari 21. Rahkonen on myös Hvitträskin kamarimusiikifestivaalin perustajajäsen. Kesällä 2018 Rahkonen debytoi
Baden-Badenin filharmonikoiden solistina Carl Flesch-akatemian yhteydessä.

Rahkosen opintoja ovat ystävällisesti tukeneet muun muassa Wihurin
rahasto, Kordelinin säätiö, Paulon säätiö, Suomen kulttuurirahasto, Wegelius
säätiö, sekä Pro Musica Säätiö.

Tatu Kauppinen (s. 2000) on opiskellut vuodesta 2014 lähtien Sibelius-Akatemian nuorisokoulutuksessa ensin Hannu Kiiskin ja nykyisin Marko Ylösen oppilaana. Hän on saanut lisäopetusta mm. Jian Wangin, Ola Karlssonin ja Arto Noraksen mestarikursseilta. Kauppinen on saavuttanut 3. sijan Young Virtuosos-kilpailussa Bulgariassa vuonna 2017 ja viimeisimpänä kilpailusaavutuksena erikoispalkinnon Turun sellokilpailussa vuonna 2018.

Kamarimuusikkona hän on esiintynyt mm. Naantalin musiikkijuhlilla, Kuhmon kamarimusiikissa, Kauniaisten musiikkijuhlilla sekä Helsingin kaupunginorkesterin kamarisarjassa. Hän on Seele-jousikvartetin jäsen, joka on konsertoinut eri puolilla Suomea sekä Virossa ja Englannissa. Kvartetti on saanut 1. palkinnon kansallisessa Melartin-kamarimusiikkikilpailussa vuonna 2016 sekä 2. palkinnon Berliinissä järjestetyssä Rising Stars Grand Prix- kilpailussa vuonna 2017.

Topias Kiiskinen aloitti fagotinsoiton opinnot 8-vuotiaana ja on opiskellut Tampereen Konservatoriossa, Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa sekä Mannheimin Musiikkikorkeakoulussa. Opiskelujen aikana erityisen tärkeiksi henkilöiksi nousivat opettajasta kollegaksi muuttunut Mikko-Pekka Svala sekä Mannheimin mentori Ole Kristian Dahl. Topias on toiminut viransijaisena Suomen Kansallisoopperassa sekä Oulu Sinfonian riveissä ja on aiemmin ollut kuultavana mm. Helsingin Kaupunginorkesterissa ja Turun Filharmonisessa Orkesterissa.

Lisäksi hän soittaa Helmikvintetpuhallinkvintetissä, joka esiintyi viimeksi Oulun puhallinpäivillä keväällä 2019. Topiasta inspiroikin erityisesti kamarimusiikki ja pienyhtyeet, joissa voi vaikuttaa merkittävästi musiikilliseen ilmaisuun sekä pääsee luomaan uusia taiteellisia kokonaisuuksia tiiviissä vuorovaikutuksessa muihin muusikoihin.

Topiaksen taiteellista toimintaa ovat tukeneet Jenny ja Antti Wihurin rahasto, Wegelius-säätiö sekä Paulon säätiö.

Anna-Maria Viksten (s.1998) on helsinkiläissyntyinen alttoviulisti, joka nauttii
muusikin ohella hitaista aamukahvin täyteisistä aamuista sekä pitkistä
kävelyistä. Musiikillisen uransa hän aloitti viulun ja pianon merkeissä Itä-
Helsingin musiikkiopistossa. Muutama vuosi takaperin viulu vaihtui alttoviuluun ja matka jatkui Sibelius-Akatemian nuorisokoulutukseen Lilli Maijalan luokalle.

Ammattiopintonsa Viksten aloitti vuonna 2017 Pirkko Simojoen johdolla
Sibelius-Akatemiassa. Viksten on soittanut omistamallaan ranskalaisella Thierry Ligier -instrumentilla (2002) vuodesta 2017 asti. Kamari- ja orkesterimusiikin parissa hän on saanut viettää aikaa sekä alan huippujen että ihan vain hyvien ystävien kanssa.

Alicia Ibáñez-Resjan on syntynyt vuonna 2000 musiikkiperheeseen. Hän aloitti pianonsoiton 4-vuotiaana Meri Louhoksen johdolla. Nykyisin hän opiskelee Sibelius-Akatemian Nuoriso-osastolla Hamsa Al-Wadi Juriksen luokalla sekä Helsingin Konservatorion Ammattilinjalla äitinsä Valeria Resjanin johdolla.

Alicia on osallistunut useasti Valtakunnallisiin Chopin-tapahtumiin sekä In Corpore- kamarimusiikkifestivaaliin Tallinnassa. Vuonna 2013 Alicia on esittänyt Griegin konserton 1.osan Concordia-orkesterin solistina Turussa ja Helsingissä Jukka Perksalon johdolla. 

Nuorena taiteilijana hän on esiintynyt Gradus-Festivaalilla Tanskassa (2014), Mäntän
Musiikkijuhlilla (2015) ja Cividale Incontri di Musica-festivaalilla Italiassa (2017). Syksyllä 2016 Alicia esitti Chopinin musiikkia Temppeliaukionkirkossa Puolan itsenäisyyspäivän kunniaksi. 

Marraskuussa 2016 Alicia on päässyt soittamaan Saint-Saënsin g-molli konserton 2.osan RSO:n nuorten solistien konsertissa Hannu Linnun johdolla.
Kilpailumenestyksistä mainittakoon I palkinto kansainvälisessä Stockholm-kilpailussa (2014), II palkinto Suomen Steinway-kilpailussa (2016) ja Juvenalia-kamarimusiikkikilpailussa trio-sarjassa (2017) sekä tunnustuspalkinto Helmi Vesa kilpailussa (2019). Tammikuussa 2018 Alicia sai I palkinnon Golden Classical Music Awards kilpailussa (New York) ja kutsun esiintymään Carnegie Hallissa (Weill Recital Hall).

Kasmir Uusitupa (s. 1995) aloitti viulunsoiton 3-vuotiaana. Opettajinaan hänellä oli Lauri Untamala Itä-Helsingin musiikkiopistossa (IHMO) sekä prof. Kaija Saarikettu Sibelius-Akatemian nuoriso-osastolla. Uusitupa oli vaihto-opiskelijana Pariisin konservatoriolla Olivier Charlierin luokalla, jonka jälkeen hän siirtyi vuodeksi Antti Tikkasen viululuokalle.

Syksyllä 2018 Uusitupa aloitti opinnot kansainvälisessä Menuhin-akatemiassa (IMMA), Sveitsissä, opettajinaan Oleg Kaskiv ja Maxim Vengerov. Uusitupa on myös säännöllisesti osallistunut erilaisille mestarikursseille, joiden opettajista mainittakoon Jorma Panula, Meta4, Gerhard Schultz, Johannes Meissl, Hatto Beyerle, Hagai Shaham ja Pavel Vernikov.

Uusitupa on saanu vankan pohjan orkesterimusisoinnille IHMO:ssa Geza Szilvayn ohjauksessa. Sittemmin Uusitupa on tehnyt konserttimestarisijaisuuksia HKO:ssa, RSO:ssa sekä Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterissa (KPKO). Hän soitti vuodet 2011-2018 Paavo Pohjolan mentoroimassa Borea-kvartetissa, joka esiintyi Suomen suurimmilla musiikkifestivaaleilla sekä Kuhmon kamarimusiikissa residenssikvartettina.

Uusitupa on saanut nuorena solistikokemusta soittaessaan useasti Helsingin Juniorijousten solistina, sekä RSO:n nuorten solistien konsertissa. Myöhemmin hän on esiintynyt muun muassa KPKO:n, RSO:n, sekä Retuperän WBK:n solistina.

Uusitupa on soittanut nuorempana myös paljon kansanmusiikkia lukuisilla suomalaisilla
festivaaleilla — vuosina 2004 ja 2005 hänet palkittiin Martti Pokelan nimeä kantavalla “vuoden nuori uusimaalainen pelimanni” -kiertopalkinnolla.

 

Pianisti Fanny Söderström toimii aktiivisesti monilla musiikin osa-alueilla. Hän esiintyy solistitehtävissä, järjestää kamarimusiikkikonsertteja ympäri Suomea sekä työskentelee
liedin ja oopperan parissa. Suomen lisäksi Söderström on konsertoinut ympäri Kiinaa ja
esiintynyt Pohjoismaissa, keski-Euroopassa ja Kanadassa.

Vuonna 2017 Söderström palkittiin jaetulla toisella sijalla Tampereen pianokilpailussa. Kamarimuusikkona hänet palkittiin vuonna 2018 Helsinki Lied-kilpailussa toisella palkinnolla sopraano Iida Antolan kanssa. 

Söderström on opiskellut pianonsoittoa Sibelius-Akatemiassa vuosina 2009-2016 Tuija Hakkilan ja Antti Hotin johdolla. Tällä hetkellä hän tekee maisterin tutkintoaan Berliinin Taideyliopistossa Björn Lehmannin johdolla.

Söderströmin uraa ovat ystävällisesti tukeneet Pro Musica –säätiö, Paulon säätiö, Suomen Kulttuurirahasto, Svenska Kulturfonden ja Helene och Walter Grönqvists Stiftelse.

Amanda Ernesaks (s.2002) aloitti viulunsoitto-opintonsa vuonna 2007 Espoon Musiikkiopistossa Grazyna Zeranska-Gebertin oppilaana. Vuodesta 2014 Amanda on opiskellut Sibelius-Akatemian nuorisokoulutuksessa Päivyt Mellerin, Laura Vikmanin ja nykyään Pekka Kauppisen johdolla. Mestarikursseilla häntä ovat opettaneet mm. Mi-Kyung Lee, Jan Repko ja Gerhard Schulz. 

Amanda on palkittu kansainvälisessä “Young Musician”-kilpailussa Tallinnassa vuosina 2013 ja 2015 3. palkinnolla ja “Juhani Heinonen” -viulukilpailussa 2016 ensimmäisellä ja 2019 toisella palkinnolla. Hän on esiintynyt mm. Radion Sinfoniaorkesterin, Jyväskylä Sinfonian ja Wegelius-kamariorkesterin solistina. 

Amandan ja ystäviensä perustama Seele –kvartetti on konsertoinut useilla festivaalilla Suomessa, Virossa ja Lontoossa. Kvartetin opettajina ovat toimineet Teemu Kupiainen ja nykyään Atte KilpeläinenSeele on palkittu I palkinnolla Erkki Melartin –kamarimusiikkikilpailussa ja II palkinnolla Rising Stars Grand Prix –kilpailussa Berliinissä. 

 

Riina Piirilä (s. 1995) opiskelee Norjan valtiollisessa musiikkikorkeakoulussa professori Lars Anders Tomterin luokalla. Hän on opiskellut Sibelius-Akatemiassa opettajinaan Atte Kilpeläinen, Lilli Maijala ja Helge Valtonen sekä saanut mestarikursseilla lisäopetusta mm. Tabea Zimmermannilta, Thomas Riebliltä, Diemut Poppenilta, Bruno Giurannalta ja Hartmut Rohdelta.

Piirilä on esiintynyt merkittävimmillä suomalaisilla kamarimusiikkifestivaaleilla, kuten Kuhmon kamarimusiikissa, Kauniaisten musiikkijuhlilla, Korsholman musiikkijuhlilla, RUSK-festivaalilla ja Helsingin juhlaviikoilla. Vuosina 2010-18 hän soitti Borea-kvartetissa Kasmir Uusituvan, Tami Pohjolan ja Senja Rummukaisen kanssa.

Piirilä palkittiin vuoden 2017 Tampereen kansallisen alttoviulukilpailun finalistina, jossa hän esiintyi Tampere Filharmonian solistina. Hän on myös toiminut avustajana Radion sinfoniaorkesterissa ja Tapiola Sinfonietassa. Piirilällä on käytössään OP Ryhmän taidesäätiön lainaama Joannes Florenus Guidantus -alttoviulu vuodelta 1737.

Otto Antikainen (s. 1999) on Juhani Heinonen -vilukilpailun voittaja ja 2018 Menuhin -viulukilpailun semifinalisti ja parhaasta kamarimusiikkiosuudesta erikoispalkittu viulisti. Hän aloitti viulusoiton Käpylän musiikkiopistossa Hannele Lehdon oppilaana. Vuodesta 2012 viime syksyyn asti hän opiskeli Sibelius-Akatemian nuorisokoulutuksessa Réka Szilvayn oppilaana.

Tällä hetkellä Antikainen opiskelee Berliinissä Hochschule für Musik “Hanns Eisler” korkeakoulussa Antje Weithaasin johdolla. Hän on myös opiskellut Viuluakatemiassa, jossa opettajina olivat Janne Malmivaara, Elina Vähälä ja Ilja Grubert. Hän on esiintynyt solistina mm. Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin kanssa, sekä RSO:n nuorten solistien konsertissa. Hän on esiintynyt monilla Festivaaleilla, joista mainittakoon Gstaad New Year Music festivaali, Musiikkia Ruovesi ja Hauhon musiikkijuhlat.

Antikainen on osallistunut mm. Pamela Frankin, Gerhard Schulzin, Miriam Friedin, Mihaela Martinin, Zakhar Bronin ja Tuomas Haapasen mestarikursseille ja opetukseen. Kamarimusiikin opettajina ovat olleet mm. Ivry Gitlis, Menahem Pressler, Paavo Pohjola, Marko Ylönen ja Antti Tikkanen.

Antikainen soittaa OP Ryhmän Taidesäätiön Ferdinandus Gagliano -viululla (1767).

Helmi Malmgren on nuori ja monipuolinen klarinetisti Helsingistä. Hän esiintyy säännöllisesti orkestereiden joukoissa ja erilaisilla festivaaleilla ympäri maata. Musiikki on vienyt hänet Pohjoismaiden lisäksi niin Yhdysvaltoihin, Kanadaan, Ranskaan, Espanjaan kuin Romaniaankin.

Kamarimusiikki ja yhteissoitto on hänen sydäntään lähinnä ja ystävien kanssa yhdessä tekeminen on aina kuulunut tärkeänä osana hänen muusikkouteensa. Hän on puhallinkvintetti Helmikvintetin perustajajäseniä ja soittaa nykymusiikkia esittävän Ääni-kollektiivin riveissä. Orkesterisoitto on myös mielipuuhaa ja hän onkin esiintynyt säännöllisesti mm. kamariorkesteri Avanti!n, Tapiola Sinfoniettan, Kansallisoopperan ja Helsingin kaupunginorkesterin riveissä.

Orkesteri-ja kamarimusiikkirepertuaarin lisäksi Malmgrenin voidaan usein kuulla soittavan nykymusiikkia ja hänet voi nähdä mitä erilaisempien projektien johdosta lavalla. Hän työskentelee mieluusti nykysäveltäjien kanssa yrittäen etsiä uusia tapoja ja tekniikoita toteuttaa heidän visionsa, ja on soittanut monien tulevien klassikoiden kantaesityksiä niin Suomessa kuin ulkomaillakin.

Malmgren on opiskellut Sibelius-Akatemiassa Harri Mäen, Olli Leppäniemen ja Asko Heiskasen johdolla. Lisäksi hän on viettänyt vaihtovuoden Norjan musiikkiakatemiassa ja Pariisin konservatoriolla.

 

Tami Pohjola (s. 1996) on vuoden 2015 Kuopion viulukilpailujen voittaja. Kuopion kilpailuvoittoa edelsivät valinta viiden parhaan osallistujan joukkoon Sibelius-Akatemian Anja Ignatius -viulukilpailussa vuonna 2013 sekä voitto kansainvälisessä Young Musician -kilpailussa Virossa vuonna 2009. Lisäksi Pohjola on saavuttanut toisen palkinnon Jyväskylän Juhani Heinonen -viulukilpailuissa nuorempien sarjassa vuonna 2009 ja vanhempien sarjassa vuonna 2012.

Pohjola on esiintynyt muun muassa Radion sinfoniaorkesterin, Tapiola Sinfoniettan, Hyvinkään kaupunginorkesterin, Keski-Pohjanmaan kamariorkesterin, Pori Sinfoniettan ja Kuopion kaupunginorkesterin solistina. Hän on tehnyt yhteistyötä  monien tunnettujen muusikoiden, kuten Miriam Friedin, Hagai Shahamin,Paavo Pohjolan, Krzysztof Chorzelskin sekä Sakari Oramon kanssa. Pohjola on myös Borea-kvartetin jäsen.

Tami Pohjola aloitti viulunsoiton kolmevuotiaana. Ensin hän opiskeli Grazyna Zeranska-Gebertin oppilaana Espoon musiikkiopistossa ja jatkoi sieltä Reka Szilvayn oppilaaksi Sibelius-Akatemiaan. Tällä hetkellä hän opiskelee Münchenin musiikki- ja teatterikorkeakoulussa Mi-kyung Leen luokalla. Tami Pohjola soittaa Suomen Kulttuurirahastolta lainassa olevaa Guadagnini – viulua (1754).

Ukko Pietilä aloitti oboensoiton 9-vuotiaana Itä-Helsingin musiikkikoulussa. IHMU:sta Pietilä siirtyi Jorma Valjakan oppilaaksi Sibelius-Akatemian nuorisokoulutukseen, josta jatkoi Berliinin taideyliopistoon Washington Barellan luokalle. Tällä hetkellä hän opiskelee SibA:ssa opettajinaan Kyeong Ham ja Amelia Coleman. Opintojaan hän on täydentänyt esimerkiksi Albrecht Mayerin, Stefan Schillin, Alexei Ogrintchoukin, Olivier Stankiewiczin ja Jacques Tysin mestarikursseilla.

Pietilä on esiintynyt muun muassa Radion sinfoniaorkesterin ja Sibelius-Akatemian nuorisokoulutuksen orkesterin solistina. Hän myös kysytty freelance-muusikko: vierailevana soolo-oboistina hän on soittanut sekä Radion sinfoniaorkesterin että Helsingin kaupunginorkesterin riveissä. Muista orkestereista mainittakoon Tapiola sinfonietta, Suomen Kansallisoopperan orkesteri, Turun filharmoninen orkesteri ja Berliinin valtionoopperan kamariorkesteri.

Kilpailukokemusta on kertynyt vuoden 2014 Crusell-kilpailusta, ja toukokuussa 2019 hän osallistuu Prahan kevät -festivaalin oboekilpailuun. Pietilä debytoi Crusell-kamarimusiikkifestivaalilla heinäkussa 2019.

Senja Rummukainen (s. 1994) sai ensimmäisen palkinnon Turun sellokilpailussa 2014 ja ylsi 2015 Guilhermina Suggia Prize -sellokilpailun finaaliin Portugalissa. Hän esiintyy säännöllisesti musiikkifestivaaleilla Suomessa ja ulkomailla, ja on monien suomalaisten orkesterien säännöllinen solistivieras. Hän on tehnyt äänityksiä YLE:lle ja on yksi Kamarikesä- festivaalin taiteellisista johtajista. 

Rummukainen sai paikan Helsingin kaupunginorkesterin 2. soolosellistinä vuonna 2017. Hän opiskelee parhaillaan Berliinin taideyliopistossa professori Jens-Peter Maintzin luokalla. Aikaisempia opettajia ovat olleet Taru Aarnio, Marko Ylönen, Young-Chang Cho ja Truls Mørk.

Senja Rummukaisella on käytössään Stefano Scarampella -sello vuodelta 1897, jonka hänelle on ystävällisesti antanut käyttöön Jorma Panula.

Johannes Piirto on yksi Suomen monipuolisimmista ja kiinnostavimmista pianisteista, jolle improvisaatio ja sävellys ovat aina olleet olennainen osa muusikkoutta. Hän kantaesitti teoksensa Virta Helsingin uuden Musiikkitalon avajaisissa syksyllä 2011 ja tilausteos Prologi pianolle ja orkesterille sai kantaesityksensä Tammisaaren Kesäkonserteissa kesällä 2012 Jukka-Pekka Sarasteen johtaessa Suomalaista Kamariorkesteria. Piirron uusin teos Kehä puolestaan kantaesitettiin Jukka-Pekka Sarasteen 60-vuotisjuhlakonsertissa Helsingissä huhtikuussa 2016.

Piirto on esiintynyt muun muassa Radion sinfoniaorkesterin, Tampere Filharmonian, Sinfonia Lahden, Turun filharmonisen orkesterin, Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin, Helsingin kaupunginorkesterin sekä Pärnun kaupunginorkesterin kanssa, ja tehnyt yhteistyötä muun muassa Jukka-Pekka Sarasteen, Santtu-Matias Rouvalin, Sakari Oramon, Dima Slobodenioukin, Okko Kamun ja Olari Eltsin kanssa. Paitsi orkesterisolistina, Johannes Piirto on tuttu näky myös lukuisilla festivaaleilla Suomessa ja ulkomailla: näihin lukeutuvat muun muassa Mikkelin Valery Gergiev – musiikkijuhlat, Kauniaisten sekä Mäntän Musiikkijuhlat, Tammisaaren Kesäkonsertit, PianoEspoo, Rauma Festivo, Hetan Musiikkipäivät sekä Cziffra-säätiön festivaali Wienissä, Sveitsissä ja USA:ssa. Hän on soittanut kamarimusiikkia muun muassa Lilli Paasikiven, Mari Palon, Petteri Salomaan, Cecilia Zilliacuksen, Natalia Gutmanin, sekä Alexander Chaushianin kanssa.

Piirto on palkittu monissa kansallisissa ja kansainvälisissä kilpailuissa, muun muassa Dorothy MacKenzie Artist Recognition Scholarship Awards -pianokilpailu New Yorkissa vuonna 2008 sekä Kansainvälinen Maj Lind -pianokilpailu Helsingissä vuonna 2012. Suomen Kulttuurirahasto on myöntänyt Piirrolle apurahaa, ja Pro Musica -stipendin hän on saanut kolmesti.

Johannes Piirto on opiskellut pianonsoittoa Sibelius-Akatemiassa Jussi Siiralan, Matti Raekallion, Antti Siiralan ja Liisa Pohjolan oppilaana, sekä sävellystä Tapio Tuomelan ja orkesterinjohtoa Jorma Panulan johdolla. Lisäksi hän on osallistunut muun muassa András Schiffin, Menahem Presslerin ja Dmitri Baskirovin mestarikursseille, ja kauden 2013-14 hän opiskeli Wienissä Universität für Musik und darstellende Kunst –yliopistossa professori Stefan Vladarin oppilaana.

Liput

Liput 10 € / 20 €.

www.lippu.fi/kamarikesa